سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خدمات فرهنگی و کامپیوتری قائم رایانه
 

با آن که ارتقای بسیاری از قطعات نوت بوک دشوار است، ارتقای حافظه معمولاً آسان است. حافظه یکی از معدود قطعات لپ تاپ است که در زیر یک درپوش مشخص در زیر جعبه نوت بوک جای دارد. اگر نوت بوک شما در اجرای عملیات چند تکلیفی(1) یا تدوین ویدئو یا اصلاح عکس آهسته می شود، بهترین روش تقویت کامپیوتر ارتقای حافظه است. ارتقای حافظه همچنین به کسانی که زیاد در وب می گردند کمک خواهد کرد، زیرا کامپیوتر شما داده های بیشتری را می تواند در RAM (2) ذخیره کند، و در نتیجه، برای بار کردن انیمیشن های فلش یا صدا از سایت های وب بر گزیده تان به وقت کمتری نیاز خواهد بود.
کاربران ویندوز7 نیز ممکن است بخواهند حداکثر مقدار حافظه ممکن را روی نوت بوک خود نصب کنند، چون مایکروسافت این سیستم عامل را طوری طراحی کرده است که کُد برنامه های پر استفاده و داده های پر استفاده را در RAM ذخیره کند تا پاسخ دهی کامپیوتر را به هنگام باز کردن برنامه ها، یا رفتن از یک برنامه به برنامه دیگر بهینه کند. در اینجا، مراحل گام به گام انتخاب و نصب حافظه اضافی در نوت بوک را ذکر خواهیم کرد.

 

 

حداکثر حافظه
 

ابتدا لازم است که مشخص کنید که آیا نوت بوک شما از حافظه بیشتر پشتیبانی می کند یا نه. برخلاف کامپیوترهای رومیزی، سازندگان نوت بوک ها گاهی خودشان حداکثر مقدار حافظه ممکن قابل نصب بر روی مادربورد نوت بوک را نصب می کنند. معمولاً سقف حافظه در دفترچه راهنمای نوت بوک، در بخش «product specifications» یا درسایت وب سازنده ذکر می شود. پس از آن که حداکثر مقدار حافظه مورد پشتیبانی را پیدا کردید، از ویندوز

برای مشخص کردن مقدار RAM نصب شده بر روی لپ تاپ خود بهره بگیرید. در ویندوز اکس پی روی Start کلیک کنید، Control Panel را انتخاب کنید، و روی System( در حالت نمایشی Classic View) کلیک- دو ضرب کنید. مقدار موجود حافظه تحت بخش Computer به نمایش در خواهد آمد. اگر با ویندوز ویستا یا ویندوز 7 کار می کنید، روی Start کلیک کنید، روی Computer کلیک - راست کنید، و Properties را انتخاب کنید. مقدار کل حافظه نصب شده تحت بخش System کنار Memory(RAM) به نمایش در خواهد آمد.

انواع حافظه
 

حافظه لپ تاپ بسیار کوچک تر از حافظه کامپیوترهای رومیزی است، و هنگامی که کارت RAM افزودنی را انتخاب می کنید، لازم است با نوع و سرعت کارت های فعلی انطباق داشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک کارت RAM بخرید که سریع تر از تراشه کنونی شما باشد، ممکن است مادربورد نوت بوک آن را شناسایی نکند، یا این حافظه ممکن است سبب وقوع خطا در ویندوز شود. اکثر نوت بوک ها از SODIMM(3) بهره می گیرند، اما بعضی لپ تاپ ها و نِت بوک ها از micro-DIMM استفاده می کنند. SODIMMها و micro-DIMM ها در گونه های DDR(4)، DDR2 و DDR3 عرضه می شوند. دفترچه راهنمای نوت بوک شما باید نوع و سرعت حافظه مورد استفاده، مثلاً DDR2 667MHz یا DDR3 1066MHz را مشخص کرده باشد. نوت بوک شما فقط با یکی از انواع RAM سازگار خواهد بود، چون تعداد پین های فیزیکی هریک از انواع کارت های DDR تفاوت می کند. بعضی از سازندگان حافظه مانند

کینگ استون(5) و Crucial(6)، برای کمک به شما در انتخاب حافظه درست، در سایت های وب خود یک برنامه وب- بنیاد جستجوی حافظه دارند که به شما امکان می دهد لپ تاپ تان را انتخاب کنید و دریابید که کدام نوع کارت حافظه با لپ تاپ شما کار می کند. به عنوان مثال، برنامه Memory Advisor در سایت Crucial از شما می خواهد که سازنده، خط تولید، و مدل لپ تاپ تان را مشخص کنید و روی دکمه Find It کلیک کنید. این برنامه به شما خواهد گفت که چه تعداد شکاف حافظه در نوت بوک شما وجود دارد؛ چه نوع حافظه ای، مثلاً DDR2-533 نیاز دارید؛ و پاسخ به چند پرسش رایج را نمایش خواهد داد.

درپوش مخصوص حافظه را باز کنید
 

اکثر لپ تاپ ها دو شکاف برای RAM فراهم می سازند و بسته به ظرفیت کارت های حافظه نصب شده به وسیله سازنده، ممکن است مجبور باشید که یکی از کارت ها یا هر دو کارت را برای بیشتر کردن مقدار حافظه از نوت بوک تان خارج کنید. به عنوان مثال، اگر حداکثر ظرفیت نوت بوک شما 4 گیگابایت باشد، و این نوت بوک حاوی یک کارت 2 گیگابایتی و یک کارت یک گیگابایتی باشد، برای بیشتر کردن RAM مجبورید کارت یک گیگابایتی را خارج کنید و به جای آن یک کارت 2 گیگابایتی نصب کنید.
برای بررسی تعداد کارت های حافظه نصب شده بر روی نوت بوک، کامپیوتر را خاموش کنید، دو شاخه برق نوت بوک را از پریز برق شهر بیرون بکشید، و باتری نوت بوک را خارج کنید. به این ترتیب، به هنگام کار روی نوت بوک خطر برق وجود نخواهد داشت. سپس، لازم است که یک دست بند ضد الکتریسیته ساکن به مچ خود ببندید یا به یک قطعه فلزی نزدیک خود دست بزنید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدن تان تخلیه شود. فراموش نکنید که الکتریسیته ساکن موجود در بدن می تواند قطعات حساس کامپیوتر را بسوزاند.
آنگاه، لپ تاپ را سر و ته کنید و درپوش جداشدنی RAM را بیابید. معمولاً عرض این درپوش 5 یا 6 سانتیمتر است، و دفترچه راهنمای نوت بوک جای آن را ذکر می کند. برای باز کردن این درپوش، به پیچ گوشتی های ریز دو سو یا چهارسو نیاز خواهید داشت. به یاد داشته باشید که در بعضی از نوت بوک ها، برای دسترسی به RAM ممکن است لازم باشد که ابتدا با یک پیچ گوشتی تخت صفحه کلید را به طرف بالا جا به جا کنید، و سپس RAM را در زیر صفحه کلید دستیابی کنید. پس از باز کردن درپوش، گیره های دو طرف RAM را به طرف بیرون فشار دهید تا باز شوند، و کارت حافظه باید به طرف بیرون بجهد. کارت حافظه را از لبه ها در دست بگیرید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدن تان در سخت افزار RAM شوک به وجود نیاورد.

اگر یک کارت دوم نیز موجود باشد، آن را هم خارج کنید. RAMها را از لحاظ ظرفیت بررسی کنید و RAM کم ظرفیت را کنار بگذارید. بسته به مقدار کل حافظه ای که نوت بوک شما می تواند به کار بگیرد( یا مقدار حافظه ای که شما می خواهید اضافه کنید)، تصمیم درست خرید را اتخاذ کنید.

آیا به حافظه دو کانالی نیاز دارید؟
 

مجموعه های حافظه دو کانالی(7)، به جای آن که به طور مستقل کار کنند به کامپیوتر شما امکان می دهند که به طور همزمان با هر دو کارت حافظه ارتباط برقرار کند. اگر معمولاً با فایل های بزرگ سر و کار دارید، و به هنگامی که با برنامه های تشنه حافظه کار می کنید، مثلاً هنگامی که ویدئو یا عکس را دستکاری می کنید، از دو کارت حافظه یکسان برای بهینه سازی زمان پاسخ کامپیوتر بهره بگیرید. آسان ترین روش پیدا کردن RAM یکسان در بازار، خرید یک کیت دو کانالی یا دو کارت یکسان حافظه است. اما ممکن است بتوانید از حافظه موجود در کامپیوترتان نیز به عنوان یکی از دو کارت مورد نیاز بهره بگیرید. به سایت وب سازنده نوت بوک خود مراجعه کنید و بررسی کنید که آیا نوت بوک شما از حافظه دو کانالی پشتیبانی می کند یا نه، و آیا حافظه همسان با حافظه موجود شما در بازار یافت می شود یا نه. همچنین، درپوش بخش حافظه را می توانید باز کنید و شماره محصول دقیق کارت حافظه را یادداشت کنید.

چقدر RAM کافی است؟
 

در کامپیوترهایی که ویندوز7 را اجرا می کنند، مایکروسافت برای نگارش های 32 بیتی این سیستم عامل یک گیگابایت حافظه و برای نگارش های 64 بیتی این سیستم عامل 2 گیگابایت حافظه را توصیه می کند. برای کامپیوترهای اجرا کننده ویستا( نگارش های 32 بیتی و 64 بیتی)، مایکروسافت توصیه می کند که کامپیوترتان دست کم یک گیگابایت حافظه داشته باشد. برای ویندوز اکس پی، مایکروسافت 128 مگابایت RAM را توصیه می کند.

با این همه، توصیه های مایکروسافت برای اجرای خود ویندوز است، نه برای برنامه های کاربردی و تکالیف اضافی ای که شما می خواهید اجرا شوند. اکثر متخصصان معتقدند برای اجرای جدیدترین برنامه های کاربردی دست کم 2 گیگابایت حافظه لازم است. و اگر بازی های ویدئویی، برنامه های تدوین ویدئو و عکس، یا برنامه های طراحی را به اجرا در می آورید اگر 3 یا 4 گیگابایت حافظه داشته باشید متوجه خواهید شد که کامپیوترتان کارآمدتر عمل می کند.
بعضی از نوت بوک های جدید می توانند تا 8 گیگابایت حافظه را به کار بگیرند، اما چند بحث درباره این مقدار در حال حاضر وجود دارد. بحث اول آن است که نگارش های 32 بیتی ویندوز قادر به استفاده از بیش از 4 گیگابایت حافظه نیستند.در نتیجه، برای ارتقای بیش از 4 گیگابایت به یک نگارش 64 بیتی نیاز خواهید داشت. افزون بر این، اکثر برنامه های کاربردی فعلی وابستگی شان به حافظه در حدی نیست که با ارتقای حافظه به بیش از 4 گیگابایت در بازدهی کامپیوتر تأثیر زیادی به وجود بیاید. اما اگر چند تکلیف تشنه حافظه مانند پرداخت ویدئو یا دستکاری عکس ها را به هنگام گوش دادن به رادیوی اینترنتی یا استفاده از برنامه های کاربردی دیگر به اجرا در می آورید، ممکن است از RAM بیش از 4 گیگابایت منتفع شوید.

نصب
 

در حالتی که درپوش بخش حافظه باز است، خودتان را زمین کنید ( الکتریسیته ساکن بدن تان را تخلیه کنید) و سپس کارت حافظه جدید را از دو لبه عرض کارت بردارید. شکاف( یا شکاف های ) آزاد را بیابید و RAM را با زاویه 45 درجه در شکاف داخل کنید. انگشت تان را به پشت مدار چاپی ببرید و کارت را به طرف پایین فشار دهید تا تقریباً کل پین های طلایی در داخل سوکت بروند و گیره های نگه دارنده حافظه را محکم در بر بگیرند. اگر یک کارت دوم دارید، این عملیات را تکرار کنید.

درپوش بخش RAM را ببندید و پیچ های آن را محکم کنید. آنگاه، کامپیوتر را باز راه اندازی کنید و بررسی کنید که آیا حافظه جدید شما شناسایی شده است یا نه. برای تعیین این که آیا نوت بوک شما حافظه جدید را شناخته است یا نه، دستورالعمل های باز کردن پنجره System را که در بخش « حداکثر حافظه» ذکر کردیم به کار ببندید.

پیوست ها:
 

1)multitasking
2)random-access memory
3)small outline dual in-line memory module
4)double-data-rate
5)http://www.kingston.com
6)http://www.crucial.com
7)dual-channel
 

منبع:ریز پردازنده، شماره 189

 


[ پنج شنبه 89/8/20 ] [ 3:30 عصر ] [ مهدی صادقی حسن آبادی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ به خدمات فرهنگی قائم رایانه تعلق دارد که در 120 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان واقع شده است. ارائه دهنده: کلیه خدمات رایانه ای و اینترنتی ، مهرسازی مشاوره ، طراحی و چاپ ،لوازم اداری و لوازم التحریر نرم افزار ،سخت افزار، بازی ، فروش ویژه رایانه و لپ تاپ (به صورت نقد و اقساط) نمایندگی رسمی ایرانسل و رایتل عرضه عمده: سی دی، دی وی دی،فلاپی، کاغذ، باطری نمایندگی رسمی فروش ایرانسل تلفن: 03127532552 09133863408 -09139087269 -09139087265 03127592313 صادقی شماره فاکس: 03127533760 اصفهان.حسن ابادجرقویه.خیابان آزادی پست الکترونیک: mahdis520@chmail.ir ghaemrayane@yahoo.com کانال تلگرام فروشگاه قائم رایانه https://t.me/ghaemr
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 201
بازدید دیروز: 75
کل بازدیدها: 1214720