رایانه امروز جزو لاینفک زندگی انسان است و حتی برای برخی از افراد انجام امور روزانه، تجاری و... بدون این کالا مشکل یا حتی غیرممکن است.
گستردگی استفاده از رایانه به حدی است که امروزه طیف وسیعی از افراد از پیر و جوان، خانه دار، محصل، شاغلین و... جزو کاربران این کالا به حساب می آیند.
هرکدام از این افراد از رایانه استفاده خاصی می کنند و فراخور استفاده ای که از رایانه دارند هنگام خرید این کالا دست به انتخاب می زنند.
به عبارتی رایانه ای pc) یا لپ تاپ) که یک کاربر خانگی برای استفاده های عادی روزمره مانند چک کردن ایمیل های شخصی، جست وجو در اینترنت و... انتخاب می کند با آنچه یک تدوین گر سینما یا یک گرافیست یا حتی یک گیمر استفاده می کند متفاوت است.
پس هنگام انتخاب رایانه در وهله اول باید بدانیم رایانه را برای چه استفاده ای یا بهتر بگوییم با چه هدفی تهیه می کنیم.
البته انتخاب رایانه برای گروه های مختلف کاربران به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد.
? کاربران خانگی
انتخاب یک کامپیوتر مناسب برای کاربران خاص، کار چندان ساده ای نیست و با وجود تنوع زیاد در قطعات کامپیوتری، نرم افزارها و لوازم جانبی، انتخاب یک کامپیوتر مناسب مشکل به نظر می رسد یا بهتر بگوییم کار هر فردی نیست.
البته امروزه اکثر کامپیوترهای موجود در بازار قابلیت انجام کارهای روزمره اداری از قبیل واژه پردازی، حسابداری یا رفع نیازهای اولیه استفاده از اینترنت از قبیل ارسال و دریافت ایمیل و... را دارا هستند و کاربران خانگی می توانند با پرداخت هزینه ای حدود ??? هزار تا ??? هزار تومان یک کامپیوتر مناسب خریداری کنند.
اما کاربرانی که قصد ویرایش تصاویر ویدئویی یا مدیریت بانک های اطلاعاتی بزرگ را دارند به یک رایانه با مشخصاتی فراتر از یک رایانه عادی نیازمندند.
به هر حال رایانه انتخابی هر گروه کاربری مشخصات خاص خود را دارد. بکائی، مدیر فروش شرکت همراه پردازان در این زمینه می گوید: به طور کلی کاربران رایانه به سه دسته اصلی کاربران مبتدی، کاربران آماتور و کاربران حرفه ای تقسیم بندی می شوند که نیاز هریک از این گروه ها متفاوت است.
مثلا یک کاربر مبتدی که از رایانه برای انجام امور معمولی مثل چک کردن ایمیل، گشت و گذار در اینترنت و انجام چند بازی ساده و ابتدایی استفاده می کند نیازی به پردازندهای چهار هسته ای قوی مانند پردازنده های سری Quad core ندارد و یک پردازنده Celeron با فرکانس پایین در حدود ghz ا1/3 تا ghz ? به خوبی پاسخگوی نیاز آنهاست.
نوری، مسوول فنی شرکت صدف پایتخت ارائه دهنده خدمات سخت افزاری نیز در این زمینه گفت: به طور کلی کاربران مبتدی یا حتی آماتور رایانه برای انجام امور روزانه نیازی به استفاده از گران ترین تکنولوژی های روز ندارند و می توانند با یک پردازنده ? Celeron امور مختلف را انجام دهند، اما توصیه می شود بین پردازنده های AMD و intel، از پردازنده های AMD استفاده کنند. چرا که این پردازنده ها بهتر عمل کرده اند.
وی افزود: یک کاربر مبتدی خانگی بهتر است از یک مادربورد از سری gcmx اp? استفاده کند که در این صورت یک پردازنده ? Celeron به خوبی پاسخگوی نیاز وی است.
در مورد رم نیز یک رم به ظرفیت یک گیگابایت نیز می تواند پاسخگوی نیاز یک کاربر مبتدی باشد، اما اگر کاربر قصد برنامه نویسی داشته باشد باید ظرفیت رم را تا gb ? افزایش دهد.
به گفته وی، در مورد کارت گرافیک هم یک کارت گرافیک از سریgefoce FX با حداقل رم ???مگابایتی می تواند نیاز کاربر را رفع کند.
البته برخی فروشندگان در این زمینه معتقدند که یک کارت گرافیک on boaryd نیز به خوبی از عهده رفع خواسته یک کاربر خانگی یا حتی اداری بر خواهد آمد.
در زمینه هارددیسک و ظرفیت آن هم نوری می گوید: یک هارد با ظرفیت ?? گیگابایتی برای کارهای ساده و استفاده از اینترنت کافی است. از طرفی انتخاب هارددیسک بستگی به طرز استفاده و آرشیو کاربر دارد، اما توصیه می شود هارددیسکی انتخاب شود که ظرفیتی بیشتر از انتظار کاربر داشته باشد تا در صورت لزوم کاربر ناچار به صرف هزینه اضافی نشود.
به گفته امیری، یک فعال حوزه it امروزه هاردیسک های ??? مگابایتی در بازار فروش بالایی دارند. ضمن اینکه هاردهای یک ترابایتی نیز مخاطبان خاص خود را دارند.
در زمینه سیستم عامل نیز نوری سیستم عامل XP را پیشنهاد کرد و گفت: ویندوز xp نسبت به vista که تبلیغات زیادی برای آن شده است، کابردی تر است و استفاده از آن برای کاربران خانگی، اداری توصیه می شود.
به گفته وی، سیستم عامل XP یک سیستم عامل عمومی است که نگارش Home آن برای استفاده خانگی و نگارش porofessinal آن برای کارهای پیشرفته خانگی، شرکت ها و سازمان های بزرگ مناسب است.
طراحی بصری (Visual) که جست وجو و پیمایش را ساده کرده است، مدیریت پیشرفته فایل ها، قابلیت رسانه ای و انتشار وب و... از جمله خصوصیات ویندوزهای خانواده xp هستند.
? کاربران تجاری رایانه
پس از کاربران خانگی نوبت به کاربران اداری می رسد.
به گفته نوری مسوول فنی شرکت صدف از آنجا که کاربران اداری نیز از رایانه برای انجام امور عادی استفاده می کنند و حتی در پاره ای موارد کمتر پیش می آید از اینترنت استفاده کنند می توانند از کامپیوترهای خانگی یا حتی ورژنی پایین تر از آن استفاده کنند. برای این افراد یک پردازنده با فرکانس ghzا ?/? تاghzا ?/? کافی است.
? کاربران گرافیست
آن دسته از کاربرانی که از رایانه برای انجام امور گرافیکی استفاده می کنند و جزو کاربران حرفه ای قرار می گیرند باید کامپیوتری متفاوت از سایرین انتخاب کنند. این دسته از کاربران با دو انتخاب مواجه می شوند. استفاده از سیستم mac و رایانه های apple و استفاده از سیستم عامل vista و در پاره ای موارد xp.
منبع:سافتستان
/ن