سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خدمات فرهنگی و کامپیوتری قائم رایانه
 

مجلس ترحیم است، صدای زنگ گوشی همراه صاحب عزا بلند می شود. مراسم عقد است عروس خانم رفته است گل بچیند که صدای گوشی همراهش بلند می شود، جناب جراح در حال بازکردن دل و روده ی مریض بیچاره است که صدای زنگ گوشی همراهش بلند می شود. کارشناس داوری در برنامه ی زنده ی تلویزیونی مشغول داوری است که صدای زنگ گوشی همراهش بلند می شود. هیچ جا، حتا هنگام دیدن یک فیلم گریه آور هندی در داخل سینما، دیگر امنیت نداریم!
در خلال جلسات شورای یک شهر ، هیچ عجیب نیست که آهنگ ” بادابادا ، مبارک بادا “ هم از گوشی همراه یکی از اعضا بلند شود. امّا متاسفانه آش آن قدر شور نشده است که قانونی در مورد استفاده از گوشی های همراه در موزه ها، سینما ها، و نگارخانه ها و یا مراسم زنده وضع گردد.
هرجا که می رویم، از خیابان گرفته تا فرودگاه، از آسانسور ها تا بانک ها، از اتاق های کنفرانس تا رستوران ها صدای گوش خراش و آزار دهنده ی انواع و اقسام ملودی های تکان دهنده و مشمئز کننده، سیم اعصاب تان را می کشند و روی ریسمان تحمل تان راه می روند...

 

جنون گوشی همراه
 

استفاده ی غیر مودبانه از گوشی های همراه فقط به محیط های شهری محدود نمی شود.
چند وقت پیش، در یکی از همایش های علمی، زنگ گوشی فردی که در حال ارائه ی مطالب خود بود، بلند شد، و او سخنرانی خود را قطع کرد تا به تلفن اش جواب دهد. خود مردم قوانین و رفتارهای جدیدی وضع می کنند تا نشان دهند چه چیز شخصی است و چه چیز جنبه ی خصوصی دارد.


نتایج تحقیقی که در سال ???? در شش کشور جهان در مورد عادات گوشی همراه انجام گردید، نشان داد که اکثریت کاربران گوشی های همراه از صحبت کردن افراد با صدای بلند در مکان های عمومی اخم می کنند، امّا همین اکثریت، خودشان نیز در چنین شرایطی، همین رفتار را بروز می دهند.
همه اعتقاد دارند که فقط خودشان مؤدب هستند، و این دیگران اند که غیر مؤدبانه رفتار می کنند. تغییر فن آوری موجب تغییرات اجتماعی می شود، امّا همیشه یک شکاف وجود دارد.

 گوشی های همراه تقصیری ندارند
 

بنده عقیده دارم که گوشی همراه در ردیف اختراعاتی مانند موتور بخار و بستنی است. فن آوری و منافع ناشی از آن، مشکل نیستند. مشکل، خودِ آدم ها هستند. بیش از چند میلیون گوشی همراه در کشور وجود دارد- که چند میلیون عدد نسبت به ده سال قبل بیش تر شده است.
به همین نسبت، تخطی از قوانین و تجاوز به حقوق دیگران نیز بیش تر شده است- و همین طور تصادفات ماشین ها. هرچند پس از ?? سال، استفاده از گوشی همراه در حین رانندگی ممنوع شده است، امّا خیلی ها هنوز هم به این کار ادامه می دهند. استفاده ی غیر ضروری از گوشی همراه دیگر از حد گذشته است مخصوصاً این روزها که یک ماسماسک هم در گوش شان می گذارند و مثل دیوانه ها با خودشان حرف می زنند.
با کمی بررسی در محیط های عمومی می توانید بفهمید که هنوز هم استفاده از گوشی های همراه در ماشین ها، سینما ها، رستوران ها، فروشگاه ها و کلاس های درس، به شدت رواج دارد- و تنها یک استثناء به چشم می خورد- که آن هم در حمام است.
روز به روز افراد بیش تری در حال قدم زدن و راه رفتن از گوشی های همراه خود استفاده می کنند و از کارکردن با آن لذت بیش تری می برند. چه عکس العملی در این موارد باید نشان داد؟ لطفاً حتا سوال هم نکنید.
تعداد کسانی که این روزها در حین اجابت مزاج با دوست خود صحبت می کنند و راجع به جراحی بینی خود یا چک های برگشتی شان به مذاکره می پردازند، سیر صعودی به خود گرفته است.

 پیغام بفرستید
 

هر فن آوری آداب و نزاکت خاص خود را دارد. برای مثال، بسیاری از کاربران اینترنت آداب و نزاکت ای میل ها را رعایت می کنند. کاربران گوشی های همراه نیز باید همین اصول را رعایت کنند. قطعاً موارد زیادی وجود دارد که افراد صرف نظر از شرایط شان باید با گوشی همراه خود حرف بزنند- مثلاً بازرس آژانس اتمی، و یا مأمور وظیفه شناس پلیس ???. امّا تقریباً همه می توانند گوشی همراه خود را در حالت «لرزه» قرار دهند، تا دیگران را کم تر اذیت نمایند. هرچه هست، گوشی همراه، آش کشک خاله مان شده است و به صورت جزیی از سبک زندگی مان درآمده، آن هم همراه با حس غریبی از انس و الفت.
به همین خاطر باید بدانیم در فرهنگ استفاده از گوشی های همراه، چه کارهایی درست است و چه کارهایی درست نیستند. ده تا از این موارد را که جمع بندی کرده ایم، از این قرار هستند!

 نبایدها...
 

?( هرگز در خلال یک جلسه ی اداری، با گوشی همراه خود تماس های شخصی نگیرید. این شامل جلسات مصاحبه و یا جلسه ی همکاران نیز می شود.
?( هرگز در آسانسور، کتابخانه، موزه، رستوران، تئاتر، دندان پزشکی یا اتاق انتظار مطب ها، مساجد، یا سایر نقاط سرپوشیده ی عمومی با گوشی همراه خود صحبت نکنید، هرگز و هیچ وقت.
?( هنگام حرف زدن با گوشی همراه، حداقل چندین متر از دیگران فاصله بگیرید. در مکان های عمومی مانند اورژانس بیمارستان ها، یا اتوبوس و مترو هرگز به مکالمات احساسی در ملاء عام نپردازید- هرگز!
?( از صدای زنگ بلند یا آزار دهنده که تمرکز و اعصاب دیگران را به هم می زنند، استفاده نکنید. بزرگ شوید!
?) هرگز با یک دست، دو هندوانه را بلند نکنید. هنگام خرید یا ایستادن در صف، با گوشی همراه خود حرف نزنید.

? بایدها...
 

?) مکالمات گوشی همراه را تا حد ممکن، مختصر و مفید کنید.
?) در نقاط شلوغ، از سمعک استفاده کنید. تا فکر نکنید برای آن که طرف مقابل صدای تان را بشنود، باید بلند بلند حرف بزنید.
?) در اداره و یا مکان های عمومی درخواست “مناطق سکوت” و “مناطق آزاد گوشی همراه” نمایید.
?) به کسانی که به شما زنگ می زنند، بگویید که کجا هستید. به این ترتیب آن ها می توانند انتظار داشته باشند که ارتباط تان ممکن است قطع شود.
منبع: ماهنامه کامپیوتر


[ دوشنبه 89/6/15 ] [ 4:37 عصر ] [ مهدی صادقی حسن آبادی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ به خدمات فرهنگی قائم رایانه تعلق دارد که در 120 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان واقع شده است. ارائه دهنده: کلیه خدمات رایانه ای و اینترنتی ، مهرسازی مشاوره ، طراحی و چاپ ،لوازم اداری و لوازم التحریر نرم افزار ،سخت افزار، بازی ، فروش ویژه رایانه و لپ تاپ (به صورت نقد و اقساط) نمایندگی رسمی ایرانسل و رایتل عرضه عمده: سی دی، دی وی دی،فلاپی، کاغذ، باطری نمایندگی رسمی فروش ایرانسل تلفن: 03127532552 09133863408 -09139087269 -09139087265 03127592313 صادقی شماره فاکس: 03127533760 اصفهان.حسن ابادجرقویه.خیابان آزادی پست الکترونیک: mahdis520@chmail.ir ghaemrayane@yahoo.com کانال تلگرام فروشگاه قائم رایانه https://t.me/ghaemr
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 179
بازدید دیروز: 409
کل بازدیدها: 1192820